5 tips voor een groter online bereik van je merk

Geplaatst op: 13-07-2017 om 15:14

Je online bereik vergroten is misschien wel je belangrijkste uitdaging. Als bedrijf, als merk, liggen er online grote kansen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw doelgroep je online weet te vinden? Of liever nog, dat je doelgroep je online tegenkomt. Kortom: hoe vergroot je het online bereik van je merk? We geven je 5 tips die je helpen je bereik te vergroten.

1: Deel je boodschap via social media
Het lijkt een enorme open deur. Toch is niet iedereen overtuigt van het gebruik van social media voor je bedrijf. Onze tip: doe het toch! Social media is een prachtig podium om jezelf te laten zien. Maar wat misschien nog wel veel belangrijker is, het biedt je de kans echt in gesprek te gaan met je doelgroep. Nergens kun je zo makkelijk het contact met je doelgroep aangaan als op social media. Probeer het eens uit, deel je verhaal. Vraag feedback. Leer van die feedback en wordt beter. Je zult zien dat je er steeds meer lol in krijgt én dat je steeds meer mensen weet te bereiken.

2: Val op met animatie of film
De informatiestroom die dagelijks op ons af komt is enorm. We checken onze social media, we volgen nieuws, we appen wat af… allemaal informatie. En met die informatie moet jij de concurrentie aangaan als je je bereik wilt vergroten. Dus moet je opvallen. Een handige vuistregel is: foto scoort beter dan tekst, video scoort beter dan foto. We zien graag beelden. Maak wanneer je een marketing boodschap overbrengt via social media dus altijd de juiste afweging. Kan ik hier een video bij (laten) maken? Zo ja, doen! Zo nee, kies voor foto.

3: Meten is weten
Probeer al je online marketing zo goed mogelijk te meten. Hoe vaak wordt een bericht bekeken, wordt er op de link geklikt, op welk device scoort dit bericht het best? Het zijn gegevens die je uit analyse tools als Google Analytics kunt halen. Ze geven je veel inzicht in je online bereik en kunnen je helpen je online marketing bij te sturen. Want uit je rapportage weet je waar je boodschap het best scoort. Is dat precies je doelgroep? Top! Zo niet, stuur bij.

4: Geef je bereik een boost met advertenties
Als je goed aanwezig bent op social media zal je online bereik vanzelf groeien. Maar je kunt het ook een duwtje in de goede richting geven. En dat hoeft niet eens duur te zijn. Zowel Facebook als Twitter bieden mogelijkheden voor online advertenties. Voor slechts een paar euro kun je al een advertentie plaatsen die het bereik van je boodschap behoorlijk vergroot. Als je je advertenties goed inzet kun je met een beperkt budget al behoorlijk wat bereiken.

5: Maak keuzes
Je kunt niet alles doen. Er is geen oneindig budget beschikbaar en er zitten maar zoveel uren in een dag. Daarom moet je keuzes maken. En dat is lastig. Maar met behulp van tip 3 hoef je die keuzes niet zelf te maken. Probeer gewoon verschillende methodes uit, social media, landingspagina’s, bloggen… begin ergens en hou dat een tijdje vol. Meet hoe het gaat en bepaal voor jezelf of je behaalde resultaten het de moeite waard maken om ermee door te gaan.

Succes met het vergroten van het online bereik van je merk! Als wij je kunnen helpen, bijvoorbeeld met opvallende content, horen we het graag. Vraag vrijblijvend een offerte aan, of neem contact met ons op.